Как да се помогне на родителите на деца със специфични потребности,

...
Как да се помогне на родителите на деца със специфични потребности,
Коментари Харесай

С подкрепата на УНИЦЕФ: Родители на деца със специфични потребности могат да разчитат на нова група за подкрепа във Варна

Как да се помогне на родителите на деца със характерни потребности, които постоянно се усещат изолирани, неразбрани и изпитват крайни и мощни страсти? Върху отговора на този въпрос се концентрираха работилниците за родители „ Да пораснем дружно плюс ", която ема за цел да подтикне майките и бащите да преоткрият вътрешни сили, за които не са и подозирали.

Група за поддръжка на родители на деца със характерни потребности проработи сполучливо в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна (ДМСГД – Варна). Тя бе образувана в границите на упоменатите нагоре работилнци по Програмата на УНИЦЕФ за ранно развиване на детето и поддръжка на родителството. Водещи на плана в ДМСГД – Варна са Весела Демирова и Доротея Ризова, които имат сериозен опит в работата с деца със специфични потребности.



„ При нас първият стадий от програмата завърши през вчерашния ден. Той включваше 11 сесии с групата от 6-има родители. Ползата е явна – участниците се сближиха, поддържат се, оказват помощ си, доверяват се на нас и между тях. Започнаха да обръщат внимание на самите себе си, да се смеят, да усещат, че не са сами. А когато родителите са спокойни и щастливи, те са доста по-пълноценни в грижите за децата си “, изясни Весела Демирова.

„ Всичко в работилниците се случва под формата на ролеви игри, полемики и прочувствено шерване, което се оказа извънредно потребно за родителите “, добави Доротея Ризова.

„ Очакваме с неспокойствие втория стадий от програмата. Ние към този момент се оформихме като общественост и имаме потребност от тези срещи “, показа Валерия Маврова, участник в работилниците.

„ Бихме желали опитът ни да доближи до повече родители в сходна на нашата обстановка, защото преди да стартираме сесиите не си давахме сметка какъв брой доста се нуждаем от сходна поддръжка “, добави Мирослава Иванова, също участник в програмата.



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР